Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ ΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΔΟΜΕΣ

Το παρακάτω κείμενο είναι απόσπασμα απο ένα μακροσκελές άρθρο. Για όσους γνωρίζουν τις έννοιες που διαπραγματεύεται, θα είναι κατανοητό αυτό που θέλει να πεί, πως η "τεχνητή οργάνωση" ή αν θέλει κανείς η τεχνητή επέμβαση στις φυσικές βιολογικές δομές - με άλλα λόγια η "θετική" εντροπία που μπορεί να προκύπτει απο "ανόργανες" δομές είναι αρνητική ως πρός το φαινόμενο της ζωής ως βιολογική εξέλιξη, οι τεχνητές (πλαστικές) δομές όταν εξάγουν θετική εντροπία στο περιβάλλον αντιστρατεύονται τους νόμους της φυσικής εξέλιξης, αντιστρατεύονται την ίδια την ζωή σαν βιολογικό φαινόμενο.
"Θετική Εντροπία σύμφωνα με τον νόμο της Θερμοδυναμικής: Η εκδήλωση ζωής στο Σύμπαν είναι αποτέλεσμα της Αρνητικής Εντροπίας. Η επιστήμη συστημάτων ή συστημική είναι ένα διεπιστημονικό γνωστικό πεδίο το οποίο παρέχει έναν κοινό τρόπο σκέψης με στόχο την ανάπτυξη μεθοδολογικών πλαισίων για τη μελέτη συστημάτων με εσωτερική δομή (π.χ. κοινωνικά, ηλεκτρονικά, βιολογικά, γνωσιακά ή μεταφυσικά συστήματα). Βασίζεται στη θεωρία συστημάτων, κεντρικές έννοιες στην οποία είναι η θερμοδυναμική ισορροπία και η αρνητική ή θετική εντροπία, καθώς η δομή και η κατάσταση ενός συστήματος τυπικά παραμένουν σταθερές ή διαρκώς περιπλέκονται με το πέρασμα του χρόνου, με παράλληλη εξαγωγή θετικής εντροπίας στο περιβάλλον του συστήματος.
Μόνο η ζωή παρατηρείται να προκύπτει ως οργάνωση από τη σχετική αταξία της ανόργανης ύλης, μειώνοντας την εντροπία. Όταν τείνει όμως στην θετική εντροπία τι σημαίνει; Με δύο λόγια, ότι πηγαίνει κατά διαόλου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ