Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2013

Ο ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ

Κάποτε ο διάβολος για να πειράξει και να παίξει με έναν κολασμένο που είχε στην κόλαση του λέει :

-Άκου, θα κάνω μια σκέψη, κάθε μέρα εσύ θα μου λές τι μπορεί να σκέφτηκα, αν ποτέ το βρείς θα σε αφήσω να φύγεις απο την κάλαση, συμφωνείς ;

-Συμφωνώ, του λέει ο καλασμένος, με δυο όρους, πρώτον ότι πρέπει να είμαι σίγουρος ότι πραγματικά σκέφτηκες κάτι γι ´ αυτό θέλω αυτό που σκέφτηκες να το γράψεις σε ένα χαρτάκι και δεύτερον, ότι αυτό που σκέφτηκες πρέπει να έχει κάποιο νόημα.

-Εντάξει, του λέει ο διάβολος,

- Και αν θελήσεις ποτέ να διαπιστώσεις, οτι πραγματικά κάτι έχω σκεφτεί και το έχω γράψει, μπορείς να μου ζητήσεις να δεις το χαρτάκι αλλα στην περίπτωση αυτή δεν θα μπορείς να πείς πια τίποτα και θα μείνεις στην κόλαση για πάντα.

Κατόπιν αυτής της συμφωνίας γράφει στο χαρτάκι ο διάβολος : "Αυτό που σκέφτηκα είναι πάντα κάτι διαφορετικό, απο αυτό που εσύ θα μου έχεις πεί ότι σκέφτηκα",

Αυτή ήταν και η σκέψη που έκανε ο διάβολος, ξέροντας έτσι πως ο κολασμένος δεν πρόκειται να βρεί ποτέ τι σκέφτηκε, εφ´ όσον ακόμα και αν του έλεγε, πως αυτό που σκέφτηκε είναι ακριβώς αυτό δλδ. πως ότι και αν του πεί η σκέψη του διαβόλου είναι άλλη... Η σκέψη του, θα ήταν κάποια άλλη.

-Λοιπόν ξεκινάμε ; Λέει στον κολασμένο.

-Ξεκινάμε, του λέει ο κολασμένος.

-Πές κάτι, του λέει ο διάβολος

Και ο κολασμένος του λέει :

-"Δείξε μου το χαρτάκϊ" !

-Αφου θα μου το δείξεις εγώ δεν μπορώ να πω πια, τίποτα αφού έτσι συμφωνήσαμε και επομένως η σκέψη που έκανες πως "ότι σκέφτηκα είναι πάντα κάτι διαφορετικό απ' αυτό που θα σου έχω πεί" δεν έχει νόημα, εφ´ όσον τίποτα δεν θα σου έχω πει για το τί σκέφτηκες και πρέπει να μ' αφήσεις να φύγω.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου