Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

1) Απο που είναι αυτό το απόσπασμα; "(...)Για την επίτευξη αυτού του στόχου, οι μυστικές υπηρεσίες επιβάλλεται να διεισδύσουν στις ανατρεπτικές οργανώσεις με ειδικούς πράκτορες, που θα έχουν αποστολή να δημιουργήσουν ομάδες δράσης από τα πιο ριζοσπαστικά στοιχεία αυτών των οργανώσεων. Αυτές οι ομάδες δράσης, υπό τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών, θα εξαπολύσουν κύμα βίαιων ή μη βίαιων εκδηλώσεων, αναλόγως των περιστάσεων. Αν δεν είναι εφικτή η διείσδυση αυτού του είδους, μπορεί να οδηγήσει στον επιδιωκόμενο σκοπό η χρησιμοποίηση οργανώσεων της άκρας αριστεράς(...)"

Α) από άρθρο του ΡΕΣΑΛΤΟ
Β) από το F(ield) M(anual) 30-31 - By General William Westmoreland (*)παραπομπή
Γ) από το βιβλίο "Σταυροδρόμια του Λαβύρινθου" του Κορνήλιου Καστοριάδη

2) Σε ποιόν ανήκουν τα λόγια ; «Τα μονοπώλια κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να αποδείξουν ότι η συλλογική προσπάθεια υποδουλώνει και δεν επιτρέπει στους πιο ευφυείς ή στους πιο ικανούς να διαπρέψουν. Λες και ο λαός αποτελείται απλά από άτομα που μερικά είναι πιο ευφυή ή πιο ικανά – λες και ο λαός δεν είναι μια μεγάλη μάζα από θέληση και καρδιές, όπου όλοι έχουν πάνω κάτω την ίδια ικανότητα για δουλειά, το ίδιο πνεύμα αυτοθυσίας και την ίδια ευφυϊα».

Α) στον Τζόρτζ Σόρος (πιθανώς και στον Κάρλ Πόπερ)
Β) στον Γιώργο Νταλάρα
Γ) στον Τσέ Γκεβάρα

3) Ποιός δήλωσε ; «Η CIA, στο παρελθόν, είχε τοποθετήσει πράκτορές της σε τρομοκρατικές οργανώσεις για να τις χρησιμοποιήσει προς όφελος των εθνικών συμφερόντων»

 Α) ο Τζόρτζ Μπούς (πατέρας) στις 16/9/2001
 Β) ο Μουαμάρ Καντάφι λίγο πρίν το τέλος του
 Γ) ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη

4) Σε ποιόν ανήκουν τα λόγια ; «Ας ανακεφαλαιώσουμε έτσι τις φιλοδοξίες μας για τη νίκη: καταστροφή του ιμπεριαλισμού με την εξουδετέρωση του πιο ισχυρού του προπυργίου, που είναι η ιμπεριαλιστική κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Πρέπει να υιοθετήσουμε σαν ταχτικό στόχο τη σταδιακή απελευθέρωση των λαών, του καθενός ξεχωριστά ή κατά ομάδες, υποχρεώνοντας τον εχθρό να διεξάγει ένα δύσκολο πόλεμο σε εδάφη που δεν είναι τα δικά του και εκμηδενίζοντας τις βάσεις του ανεφοδιασμού του, που είναι οι εξαρτημένες χώρες»

Α) στον Ντέιβιντ Κάμερον
Β) στον Τσέ Γκεβάρα
Γ) στην Μάργκαρετ Θάτσερ

Οι σωστές απαντήσεις : 1) Β, 2) Γ, 3) Α, 4) Β

(*)παραπομπή : F(ield) M(anual) 30-31 - «Εγχειρίδιο εκστρατείας για τις μυστικές υπηρεσίες που διεξάγουν επιχειρήσεις σταθεροποίησης" ή «Απόρρητο αμερικανικό εγχειρίδιο για επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης». - March 1970 - By General William Westmoreland - (is best remembered as the commander of US forces in Vietnam between 1964 and 1968)

Παράρτημα 2.

Κεφάλαιο 2. (αναφέρει)

"Προυποθέσεις για σταθεροποιητική δραστηριότητα"

«Ο στρατός και οι άλλες υπηρεσίες δεν έχουν αμετακίνητη υποχρέωση να συνεχίσουν να στηρίζουν μια φιλική κυβέρνηση: 1) Αν δεν αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα σημαντικών τομέων της χώρας. 2) Αν είναι ασταθής και αδύναμη μπροστά σε ένοπλη κομμουνιστική εξέγερση. 3) Αν εξαιτίας του ακραίου εθνικισμού της βάζει σε κίνδυνο τα συμφέροντα των ΗΠΑ».

«Καθήκοντα και στόχοι της σταθεροποιητικής δραστηριότητας»

«Ολόκληρη σχεδόν η προσπάθεια των μυστικών υπηρεσιών πρέπει να κατευθύνεται προς τις ένοπλες δυνάμεις της φιλικής χώρας και προς τις υπηρεσίες και τους οργανισμούς που σχετίζονται μ' αυτές. Κύριοι αντικειμενικοί στόχοι θεωρούνται τα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα: 1) Στις μονάδες που έχουν απευθείας επαφή με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. 2) Στις μονάδες όπου οι αντιπρόσωποι των αμερικανικών υπηρεσιών μπορούν να ξεπεράσουν τα κανονικά όρια στρατιωτικής δράσης. 3) Στις μονάδες που παρουσιάζουν μεγάλη ευαισθησία και στις οποίες δεν αντιπροσωπεύονται οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ».


Κεφάλαιο 6. (αναφέρει) 

«Μεθοδολογία σταθεροποιητικής δραστηριότητας»

«Είναι πιθανόν οι φιλικές κυβερνήσεις να δείχνουν παθητικότητα ή αναποφασιστικότητα απέναντι στον ανατρεπτικό κομμουνισμό (ίσως), εξαιτίας κάποιας χαλάρωσης των βίαιων πράξεων.
Σ' αυτήν την περίπτωση, οι στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες θα πρέπει να είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν ειδικές επιχειρήσεις, ικανές να πείσουν την κυβέρνηση και την κοινή γνώμη ότι ο κίνδυνος είναι πραγματικός και υπάρχει επιτακτική ανάγκη να καταπολεμηθεί.  Για την επίτευξη αυτού του στόχου, οι μυστικές υπηρεσίες επιβάλλεται να διεισδύσουν στις ανατρεπτικές οργανώσεις με ειδικούς πράκτορες, που θα έχουν αποστολή να δημιουργήσουν ομάδες δράσης από τα πιο ριζοσπαστικά στοιχεία αυτών των οργανώσεων. Αυτές οι ομάδες δράσης, υπό τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών, θα εξαπολύσουν κύμα βίαιων ή μη βίαιων εκδηλώσεων, αναλόγως των περιστάσεων. Αν δεν είναι εφικτή η διείσδυση αυτού του είδους, μπορεί να οδηγήσει στον επιδιωκόμενο σκοπό η χρησιμοποίηση οργανώσεων της άκρας αριστεράς».

http://cryptome.info/fm30-31b/FM30-31B.htm Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου